Nyheter


Viktig information från styrelsen – Vi behöver er hjälp!

Som ni vet är det just nu dystra tider och vi behöver alla hjälpas åt för att kunna hålla konstaderna i föreningen nere. Styrelsen håller för närvarande på att se över ekonomin för att ta ställning till hur stor avgiftshöjning som är nödvändig. Vi vill därför påminna om att ditt engagemang i föreningen är otroligt viktigt!

Du som medlem i en BRF ansvarar tillsammans med övriga föreningsmedlemmar för utrymmen så som trappuppgång, tvättstuga och gårdsmiljö. Som ni vet ska månadsavgifter och hyror täcka föreningens årliga kostnader för drift och underhåll av fastigheten vi behöver därför vara varsamma om våra gemensamma ägodelar. En BRF bygger på tanken om att alla ska dra sitt strå till stacken och att vi därigenom ska uppnå en bra grannsämja, låg boendekostnad och en välskött fastighet. Med detta i beaktande har styrelsen bland annat fattat beslut om att vi framöver kommer bli mer restriktiva med andrahandsuthyrningar.

Just nu är arbetsbelastningen för styrelsen väldigt hög. Om vi i stället delar på arbetet så blir det inte lika betungande och vi kan försöka hålla utgifterna nere. Har du någon speciell kompetens som kan vara till nytta i föreningen eller kan du tänka dig att skotta snö och klippa gräset? Allt är av relevans!

Här har vi listat några saker du som medlem kan tänka på eller hjälpa till med för att vi ska kunna hålla kostnaderna nere:

  • Tvätta inte halvfulla maskiner och se till att lampan är släkt på WC.
  • Låt inte vatten rinna i onödan.
  • Vädra korsdrag i stället för längre stunder.
  • Utnyttja miljöstugan med eftertanke! Miljöstugan är mycket kostsam för föreningen – se till att platta ut kartonger ordentligt och sortera rätt!
  • Kom på städdagar, den årliga föreningsstämman och hjälp till med gården!

Du har alltid möjlighet till inflytande i föreningen. Har du synpunkter på hur föreningen sköts eller önskar komma med förslag, är du alltid välkommen att kontakta styrelsen. Då behandlas ditt ärende på nästkommande styrelsemöte. Du kan även inkomma med en motion samt utnyttja din rösträtt vid den årliga föreningsstämman.

OBS! Information gällande andrahandsuthyrning är nu uppdaterad. Läs mer här.


(220927)

SIDAN UNDER OMBYGGNAD! 
Kontakta gärna styrelsen för förslag och önskemål gällande sidan. Har du kunskap inom webb är du varm välkommen att hjälpa till!


(210930)

Höststädning 24 oktober
Den 24e oktober planerar föreningen att genomföra den årliga höststädningen. Glöm inte att planera in detta i kalendrarna redan nu, så att vi gemensamt kan hjälpas åt att göra trädgården höstfin!


(210325)

Tyck till om lokalen på Tunnlandsvägen 
Som ni säkert har märkt så har butikslokalen på Tunnlandsvägen stått tom en tid.
Vi har under det senaste året varit i kontakt med olika typer av intressenter men inte kommit i mål med någon hyresgäst av olika anledningar. Vi har därför varit i kontakt med mäklare för att ta in offerter för uthyrningsuppdrag men parallellt med detta även varit i kontakt med företag som sysslar med ombildning av lokaler till lägenheter. Ovanstående är inte något enkelt beslut och skulle vi välja att ombilda till lägenheter så är detta något vi gemensamt måste besluta vid en stämma. Vi vill därför göra en initial intressekoll bland alla medlemmar för att se om det finns någon preferens.


(200827)

Takrenovering startar nästa vecka
Takfirman kommer inte behöva tillgång till balkongerna, men tar inte ansvar för om någonting skulle falla ner och eventuellt skada möbler och annat som står kvar på balkongerna.Dock är rekommendationen att tömma balkongerna då det kommer uppstå mycket damm när det gamla taket rivs.


(200827)

Analoga tv-kanaler utgår 8e September 2020
Den 8 september går vi över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, utgår. Vad händer nu? Många tittar redan digitalt och behöver inte göra någonting. Men om du tittar på analoga tv-sändningar idag behöver du ändra till digital-tv så senast den 8 september 2020.Gå in på www.comhem.se/digitalisering.