Välkommen till vår miljöstuga

Vi har i föreningen tillgång till en miljöstuga/grovsoprum för sortering av vårt avfall. Miljöstugan får endast användas kl 8.00-22.00 eftersom hanteringen kan vara störande för de som bor närmast. Håll därför gärna dörren stängd medan du sorterar.

Tyvärr har flera boende på senaste tiden uppmärksammat att den inte sköts ordentligt. Kartonger slängs utan att plattas till, grovsopor som inte är tillåtna ställs vid sidan av kärlen m.m.

Fortsätter det måste vi överväga att stänga miljöstugan då det är förenat med kostnader för föreningen att ta hand om allt. Det skulle vara mycket tråkigt då många uppskattar tillgången till miljöstugan. Vi vill därför påminna om vad som gäller angående miljöstugan, så att vi förhoppningsvis slipper dessa problem i framtiden.

Rätt sak på rätt plats

Ovanför varje kärl finns det skyltar med information om vad som ska sorteras i vilket kärl. Fråga någon i styrelsen om du är osäker.

Allt är inte välkommet till miljöstugan

Du kan lämna tidningar, plast, glas, metall, pappersförpackningar/kartong, batterier och glödlampor. Övrigt lämnas på återvinningscentral. Den närmaste finns vid Bromma flygplats, infart Plantagen

Pappkartonger ska vikas

Det största problemet idag är att boende slänger pappkartonger utan att först riva sönder eller platta till dem. De blir onödig luft i kärlet och riskerar att skapa ”kartongberg”. Är kärlen överfyllda töms dessa inte av vår leverantör. Då behöver föreningen öka antalet tömningar av kärl, vilket är förenat med kostnader. Det kan bli en onödig kostnad för alla boende då det påverkar föreningsavgift och hyror.

Med förhoppning om att vi alla kan hjälpas åt att skapa en fin och fungerande miljöstuga.